Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι ελέφαντες χρησιμοποιούν ονόματα για να επικοινωνούν μεταξύ τους

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει μια συναρπαστική πτυχή της επικοινωνίας μεταξύ των ελεφάντων. Χρησιμοποιούν μοναδικές, ονομαστικές «κλήσεις» για να απευθυνθούν ο ένας στον άλλον, όπως και οι άνθρωποι. Αυτή η ανακάλυψη, η οποία υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων των ελεφάντων, υποδηλώνει ότι αυτά τα ευφυή πλάσματα έχουν αναπτύξει ένα εξελιγμένο σύστημα για την ατομική αναγνώριση εντός των κοινωνικών τους ομάδων. Η έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες ακολούθησε και κατέγραψε τις φωνές των ελεφάντων, εστιάζοντας στους μπάσους ήχους που είναι γνωστοί ως «βουητά». Χρησιμοποιώντας μοντέλα μηχανικής μάθησης, οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν μοτίβα στην επικοινωνία που αντιστοιχούσαν σε συγκεκριμένα άτομα, λειτουργώντας ουσιαστικά ως «ονόματα». Αυτή η πρωτοποριακή εικόνα για την επικοινωνία των ελεφάντων όχι μόνο εμπλουτίζει την κατανόησή μας για τη νοημοσύνη των ζώων, αλλά ρίχνει φως και στην εξελικτική προέλευση της γλώσσας. Τοποθετεί τους ελέφαντες ανάμεσα σε μια επιλεγμένη ομάδα ειδών που χρησιμοποιούν τέτοιες προηγμένες μεθόδους επικοινωνίας, δίπλα στους ανθρώπους και τα δελφίνια.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*