Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο εμβολιασμός μείωσε τα ποσοστά Long COVID

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει σημαντική μείωση στα ποσοστά του Long COVID, ιδιαίτερα μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων. Τα δεδομένα, που προέρχονται από εκτεταμένα αρχεία υγειονομικών υπηρεσιών, υποδεικνύουν ότι η συχνότητα των μετα-οξέων επακόλουθων της λοίμωξης SARS-CoV-2 (PASC), κοινώς γνωστή ως Long COVID, έχει μειωθεί από 10,4% σε 3,5% στον εμβολιασμένο πληθυσμό κατά την εποχή της παραλλαγής Omicron. Αυτή η μείωση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις προστατευτικές επιδράσεις του εμβολιασμού και πιθανώς στην εμφάνιση νέων παραλλαγών του ιού, στις βελτιωμένες θεραπείες και στη χρήση αντιιικών φαρμάκων. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία του εμβολιασμού για τον μετριασμό όχι μόνο των οξέων επιπτώσεων του COVID-19 αλλά και των μακροπρόθεσμων επιπτώσεών του στην υγεία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*