Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο αστεροειδής Apophis θα περάσει μια ανάσα από τη Γη (video)

Σε λιγότερο από πέντε χρόνια, ο αστεροειδής Apophis θα περάσει από τη Γη σε απόσταση μόλις 48.300 χιλιομέτρων και οι επιστήμονες σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα.

Στις 13 Απριλίου 2029, ο εν λόγω αστεροειδής θα είναι ορατός με γυμνό μάτι από τη Γη και η NASA ετοιμάζει την αποστολή OSIRIS-APEX. Χρησιμοποιώντας ειδικούς ανιχνευτές οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα το ηλιακό σύστημα και να αναπτύξουν μηχανισμούς άμυνας εναντίον επικίνδυνων αστεροειδών. Για την ώρα, γνωρίζουμε ότι ο Apophis δεν θα συγκρουστειί με τη Γη τα επόμενα 100 χρόνια, λόγω της τροχιάς του όμως παραμένει στα υψηλής επικινδυνότητας ουράνια σώματα.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*