Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ντοκιμαντέρ του National Geographic χρονολογεί τις προσπάθειες ανέλκυσης ενός αεροπλάνου των Tuskegee Airmen

*
Ένα νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic ρίχνει φως στις αξιοσημείωτες προσπάθειες για την ανάκτηση των συντριμμιών ενός αεροπλάνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, του υπολοχαγού Frank Moody, ενός αεροπόρου της Tuskegee. Οι Tuskegee Airmen ήταν μια ομάδα Αφροαμερικανών στρατιωτικών πιλότων που πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν οι πρώτοι μαύροι στρατιωτικοί αεροπόροι στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Η υπηρεσία τους ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την εξάλειψη των διακρίσεων στον αμερικανικό στρατό.



Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο "The Real Red Tails", όχι μόνο ασχολείται με τη διαδικασία των ερευνών, αλλά αποτίει φόρο τιμής και στην κληρονομιά αυτών των πρωτοπόρων αεροπόρων. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με αρχαιολόγους, μαρτυρίες συναδέλφων του Moody και μαγευτικά υποβρύχια πλάνα από τα συντρίμμια. Η επιχείρηση ανέλκυσης, η οποία ήταν μια επίπονη διαδικασία τα τελευταία χρόνια, έχει ως στόχο να συνδυάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγική συντριβή του Moody κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας το 1944.



Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια ισχυρή υπενθύμιση της γενναιότητας και των θυσιών των αεροπόρων Tuskegee και χρησιμεύει ως εκπαιδευτικός πόρος που φέρνει ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας στο προσκήνιο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*