Για τη σύνθεση του τραγουδιού χρησιμοποιήθηκε ένα demo που ηχογράφησε ο John Lennon στα τέλη της δεκαετίας του 1970, με τους Paul McCartney, Ringo Starr και George Harrison να παρέχουν αργότερα τις δικές τους συνεισφορές στα μέσα της δεκαετίας του '90, με σκοπό να συμπεριληφθεί το τελικό τραγούδι στο project The Beatles Anthology. Το «Now and Then» δεν κυκλοφόρησε, ωστόσο, λόγω των τεχνικών περιορισμών της εποχής που εμπόδιζαν τα φωνητικά και το πιάνο του Lennon να διαχωριστούν από το αρχικό lo-fi demo.
Ο McCartney και ο Starr κατάφεραν να ολοκληρώσουν το τραγούδι το 2021 με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Peter Jackson και των συνεργατών του που ειδικεύονται στη μουσική, οι οποίοι ανέπτυξαν τεχνολογία μηχανικής μάθησης (ένα είδος τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να μαθαίνει από δεδομένα) ικανή να απομονώσει διάφορα στοιχεία της ηχογράφησης του Lennon. Αυτό διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία generative AI που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μουσικής που μιμείται το στυλ και τα φωνητικά ενός καλλιτέχνη, αλλά η σύγχυση γύρω από την ορολογία της τεχνητής νοημοσύνης \οδήγησε σε κάποιες αντιδράσεις στο διαδίκτυο όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity