Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα εντοπίζει νωρίτερα τον αυτισμό σε βρέφη

*
Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εμφανίστηκε από ερευνητές και μπορεί να εντοπίζει με ακρίβεια αυτισμό σε μικρά παιδιά. Μάλιστα, το ποσοστό ακρίβειάς του φτάνει στο 98,5%. Οι έλεγχοι έγιναν σε μαγνητικές τομογραφίες 226 παιδιών από 1 έως 2 ετών και από τα οποία τα 126 ήταν στο φάσμα του αυτισμού. Το σύστημα απομονώνει εικόνες του εγκεφαλικού ιστού από τις σαρώσεις μιας μαγνητικής τομογραφίας και από εκεί μελετάει τα επίπεδα συνδεσιμότητας μεταξύ συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου.

Μέσω αλγορίθμου, στη συνέχεια, γίνεται η διάγνωση και σε σύγκριση με δεδομένα που έχει από άλλα παιδιά που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί πως βρίσκονται στο φάσμα. Οι επικεφαλής του τμήματος ερευνών στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ ανέφεραν πως η νέα αυτή προσπάθεια θα επιτρέπει την έγκαιρη ανίχνευση του αυτισμού σε βρέφη και πως η παρέμβαση με θεραπευτικές αγωγές θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα για τη συνέχεια της ζωής τους.


Όπως αναφέρει το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών για τον αυτισμό στις ΗΠΑ, μέσα στο 2023 που είναι στο φάσμα του αυτισμού έκαναν αναπτυξιακή αξιολόγηση μέχρι την ηλικία των 3 ετών, ενώ το 30% των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν είχε διάγνωση μέχρι και την ηλικία των 8 ετών. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*