Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο είδος βλάστησης ίσως ανοίξει τον δρόμο για τον αποικισμό του Άρη

*
Η ιδέα της προσαρμογής του Άρη για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών πήρε μια συναρπαστική τροπή με την ανακάλυψη του Syntrichia caninervis, ενός είδους βλάστησης της ερήμου με αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Αυτό το είδος βλάστησης που ευδοκιμεί σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα της Γης, έχει αναγνωριστεί ως ένα πιθανό «πρωτοπόρο φυτό» για τη δημιουργία ενός κατοικήσιμου οικοσυστήματος στον Άρη. Η ικανότητά του να αντέχει σε έντονες συνθήκες όπως το ακραίο κρύο, η ξηρασία και τα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας το καθιστά ιδανικό υποψήφιο για επιβίωση στο σκληρό περιβάλλον του Άρη. Μελέτες έχουν δείξει ότι το S. caninervis μπορεί να αντέξει παρατεταμένη έκθεση σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές του Άρη, συμπεριλαμβανομένων χαμηλών επιπέδων οξυγόνου και ακτινοβολίας γάμμα, ενώ διατηρεί την ικανότητα να αναγεννάται και να αναπτύσσεται. Αυτό ανοίγει νέες δυνατότητες για τις προσπάθειες διαμόρφωσης εδάφους, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με αυτή τη βλάστηση για να δημιουργήσουμε μια θεμελιώδη βιόσφαιρα που θα μπορούσε να υποστηρίξει τη μελλοντική ανάπτυξη των φυτών και ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για την ανθρώπινη κατοίκηση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*