Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο AI μπορεί να τροποποιεί τις παραμέτρους του σύμπαντος (video)

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη έχουν οδηγήσει σε μια σημαντική ανακάλυψη στην κοσμολογία. Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να εκτιμήσει τις κοσμολογικές παραμέτρους του σύμπαντος με αξιοσημείωτη ακρίβεια, βοηθώντας ενδεχομένως στην επίλυση της τάσης του Hubble - μια μακροχρόνια διαφορά στις μετρήσεις του ρυθμού διαστολής του σύμπαντος.


Εικόνα: Lucy Reading-Ikkanda/Simons Foundation


Αυτό το AI εκπαιδεύτηκε σε μοντέλα του σύμπαντος με ποικίλες παραμέτρους, επιτρέποντάς του να διακρίνει μοτίβα στην κατανομή των γαλαξιών και να βελτιώσει την κατανόησή μας για τη δομή και την εξέλιξη του σύμπαντος. Τέτοια ακρίβεια στον προσδιορισμό των «ρυθμίσεων» του σύμπαντος θα μπορούσε να έχει βαθιές επιπτώσεις στην κατανόηση της προέλευσής του και του μέλλοντός του.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*