Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα πρωτοποριακή θεραπεία για το Alzheimer

*
Οι πρόσφατες εξελίξεις στην έρευνα για το Alzheimer οδήγησαν στην ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας που δείχνει πολλά υποσχόμενη για την αναστροφή των συμπτωμάτων της νόσου. Ένα συνθετικό πεπτίδιο, γνωστό ως PHDP5, έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει τη νόσο Alzheimer πρώιμου σταδίου διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα δυναμίνης για την αναγέννηση των κυστιδίων στους νευρώνες. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση έχει δείξει σημαντική αποκατάσταση της μνήμης και των λειτουργιών μάθησης σε μοντέλα διαγονιδιακών ποντικών. Το πεπτίδιο μπορεί εύκολα να διασχίσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, στοχεύοντας απευθείας το κέντρο μνήμης στον εγκέφαλο, το οποίο είναι ένα κρίσιμο βήμα στη διαδικασία θεραπείας. Αυτά τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Οκινάουα, αντιπροσωπεύουν μια σημαντική ανακάλυψη στη συνεχιζόμενη μάχη κατά της νόσου του Alzheimer, προσφέροντας ελπίδα για μελλοντικές θεραπείες που όχι μόνο σταματούν την εξέλιξη της νόσου αλλά μπορούν επίσης να αποκαταστήσουν τη γνωστική λειτουργία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*