Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα μελέτη «υπογράφει» τη συμβολή της μεσογειακής διατροφής στη μακροζωία των γυναικών

*
Μια πρόσφατη μελέτη τονίζει τα πιθανά οφέλη της μεσογειακής διατροφής για την παράταση της ζωής, ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό. Η έρευνα, η οποία διήρκεσε πάνω από 25 χρόνια και συμμετείχαν 25.315 γυναίκες, διαπίστωσε ότι η τήρηση της μεσογειακής διατροφής συσχετίστηκε με 23% μείωση της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες. Η διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και ελαιόλαδο, με μέτριες ποσότητες ψαριών και πουλερικών, έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε βελτιώσεις στις μεταβολικές και φλεγμονώδεις διεργασίες, στην αρτηριακή πίεση και στην αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτά τα ευρήματα, ενώ επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο λευκών, μεσήλικων και μεγαλύτερων, μορφωμένων επαγγελματιών υγείας, υποδηλώνουν ότι η μεσογειακή διατροφή θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μεθοδολογία της μελέτης ήταν παρατηρητική και βασιζόταν σε δεδομένα που αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Παρά τον περιορισμό αυτό, η συσχέτιση των αποτελεσμάτων με παρόμοιες μελέτες ενισχύει τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής για την ενίσχυση της μακροζωίας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*