Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα μελέτη δείχνει ότι ο αυτισμός μπορεί να αντιστραφεί

*
Μια πρόσφατη μελέτη δίνει νέες ελπίδες στον τομέα της έρευνας για τον αυτισμό. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα σοβαρά συμπτώματα αυτισμού μπορούν να μειωθούν δραματικά, και σε ορισμένες περιπτώσεις να αντιστραφούν, μέσω της έγκαιρης και συνεχούς παρέμβασης. Αυτή η πρωτοποριακή έρευνα περιλάμβανε μια διετή μελέτη με δίδυμα κορίτσια που διαγνώστηκαν με αυτισμό σε ηλικία 20 μηνών. Η μελέτη χρησιμοποίησε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που βασίστηκε σε ανάλυση συμπεριφοράς, λογοθεραπεία και μια εξειδικευμένη διατροφή για τη μείωση των συμπτωμάτων. Είναι αξιοσημείωτο ότι ένα από τα δίδυμα έδειξε τόσο σημαντική βελτίωση που τα συμπτώματά της έγιναν δυσδιάκριτα σε σχέση με αυτά των παιδιών χωρίς ιστορικό αυτισμού. Το άλλο δίδυμο παρουσίασε επίσης δραματικές βελτιώσεις, αν και όχι στον ίδιο βαθμό. Αυτή η μελέτη δεν ισχυρίζεται ότι είναι θεραπεία για τον αυτισμό, αλλά υποδηλώνει ότι με τις σωστές παρεμβάσεις, υπάρχει δυνατότητα για ουσιαστική πρόοδο στην ανάπτυξη παιδιών με σοβαρό αυτισμό.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*