Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μόνο 10 λογαριασμοί υπεύθυνοι για το 1/3 της παραπληροφόρησης στο Twitter

*
Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αναρτήσεων στο X (πρώην Twitter) που σχετίζονται με παραπληροφόρηση, προέρχεται από έναν πολύ μικρό αριθμό λογαριασμών. Μια νέα έρευνα εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την επιρροή που ασκούν στους χρήστες όλες αυτές οι ψευδείς πληροφορίες και οι συνέπειες που έχουν, πολλές φορές σοβαρές.


Μια νέα μελέτη, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν 2.397.388 tweets που επισημάνθηκαν για τη χαμηλή αξιοπιστία τους, υπογραμμίζει τον ρόλο που παίζουν οι αποκαλούμενοι ως λογαριασμοί "super-spreaders".


Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter (τώρα X) και το Instagram έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις προσωπικές πεποιθήσεις και τα κοινωνικά ζητήματα, ιδιαίτερα τα πολιτικά. Οι εκτός χώρας οντότητες χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, ένα φαινόμενο που μελετάται από πολλούς ερευνητές.

Η ομάδα συγκέντρωσε δεδομένα στο Twitter για δέκα μήνες και διαπίστωσε ότι ένα τρίτο των «ύποπτων» tweets προήλθε από μόνο 10 λογαριασμούς και ότι 1.000 λογαριασμοί ήταν υπεύθυνοι για το 70% αυτών των tweets.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς απενεργοποιήθηκαν το 2020, στην προσπάθεια του Twitter να καταστείλει τη διασπορά ψευδών πληροφοριών, όμως η τάση επανήλθε αφότου ο Elon Musk εξαγόρασε την πλατφόρμα και τη μετονόμασε σε X. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*