Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μη βιολογικά αντικείμενα στα βάθη των ωκεανών παράγουν οξυγόνο

*
Τα βάθη των ωκεανών της Γης φιλοξενούν πολλά μυστήρια και μια πρόσφατη ανακάλυψη πρόσθεσε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία των υδάτων του πλανήτη μας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένα μη βιολογικά αντικείμενα, γνωστά ως πολυμεταλλικά οζίδια, είναι ικανά να παράγουν οξυγόνο. Αυτά τα οζίδια, τα οποία είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το κοβάλτιο, το μαγγάνιο και το νικέλιο, σχηματίζονται για εκατομμύρια χρόνια στον πυθμένα του ωκεανού. Είναι αξιοσημείωτο ότι φαίνεται να λειτουργούν παρόμοια με τις μπαταρίες, δημιουργώντας δυνητικά οξυγόνο μέσω μιας φυσικής διαδικασίας ηλεκτρόλυσης όταν ομαδοποιούνται μαζί. Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κατανόησή μας για την παραγωγή οξυγόνου και έχει επιπτώσεις στη μελέτη της προέλευσης της ζωής στη Γη.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*