Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μελέτη εντόπισε έξι τύπους κατάθλιψης, ελπίδες για στοχευμένη θεραπεία

*
Μια πρωτοποριακή μελέτη του Stanford Medicine έχει εντοπίσει έξι διαφορετικούς τύπους κατάθλιψης, που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στην προσέγγιση της θεραπείας και της φροντίδας για όσους υποφέρουν από την πάθηση. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές απεικόνισης εγκεφάλου και μηχανικής εκμάθησης, οι ερευνητές κατάφεραν να ταξινομήσουν την κατάθλιψη σε έξι βιολογικούς υποτύπους ή «βιότυπους». Αυτή η ταξινόμηση είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εξατομικευμένη θεραπεία, καθώς επιτρέπει μια πιο ακριβή πρόβλεψη για το ποιες θεραπείες είναι πιθανό να είναι αποτελεσματικές για κάθε βιότυπο. Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι στο μέλλον, μια γρήγορη σάρωση εγκεφάλου θα μπορούσε να γίνει μέρος μιας αξιολόγησης προσυμπτωματικού ελέγχου για την κατάθλιψη, συντομεύοντας πιθανώς τη μακρά και συχνά αναποτελεσματική διαδικασία δοκιμής και λάθους που χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την εύρεση αποτελεσματικών θεραπειών για τους ασθενείς. Αυτή η έρευνα όχι μόνο προσφέρει ελπίδα για πιο στοχευμένες και επιτυχημένες παρεμβάσεις, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της κατανόησης του βιολογικού υπόβαθρού των διαταραχών ψυχικής υγείας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*