Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Λύθηκε το μυστήριο με τη μούμια της "Γυναίκας που Ουρλιάζει"

*
Η μούμια της "Γυναίκας που Ουρλιάζει", μια αινιγματική φιγούρα από την αρχαία Αίγυπτο, αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού και μελέτης για πολλά χρόνια. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έδωσαν νέες πληροφορίες για τις τελευταίες στιγμές της και τη διαδικασία μουμιοποίησης. Οι προηγμένες τεχνικές απεικόνισης, όπως οι αξονικές τομογραφίες, επέτρεψαν στους ερευνητές να ανατέμνουν ουσιαστικά τη μούμια, αποκαλύπτοντας ότι παρά την έκφρασή της με ανοιχτό το στόμα, που μπορεί να υποδηλώνει θάνατο από αγωνία, το σώμα της ταριχεύτηκε με υλικά υψηλής ποιότητας που έρχονται σε αντίθεση με την ιδέα της βιαστικής. ή κακή διαδικασία μουμιοποίησης. Αυτή η μούμια χρησιμεύει ως «χρονοκάψουλα», προσφέροντας μια ματιά στις πρακτικές και τις πεποιθήσεις γύρω από τον θάνατο και τη μετά θάνατον ζωή στην αρχαία Αίγυπτο. Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι η έκφρασή της μπορεί να οφείλεται σε ένα σπάνιο συμβάν γνωστό ως σπασμός πτώματος, το οποίο εμφανίζεται τη στιγμή του θανάτου και μπορεί να προκαλέσει σκληρότητα των μυών και να διατηρήσει την τελευταία έκφραση της ζωής.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*