Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κατά λάθος ανακάλυψη: Γυαλί που «αυτοδιορθώνεται» (trailer)

Ερευνητές ανακάλυψαν κατά λάθος ένα γυαλί που «αυτοδιορθώνεται» αναμιγνύοντας ένα συγκεκριμένο πεπτίδιο με νερό. Αυτό το καινοτόμο υλικό, το οποίο σχηματίζεται καθώς το νερό εξατμίζεται σε θερμοκρασία δωματίου, έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία γυαλιού. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό γυαλί, αυτή η νέα μορφή δεν είναι μόνο «αυτοδιορθούμενη» αλλά και εντυπωσιακά ισχυρή και διάφανη. Οι μοναδικές ιδιότητές του επιτρέπουν τη χρήση του σε διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας υδρόφιλων επιφανειών, υαλοπινάκων, ακόμη και αντικειμένων ακριβείας όπως οπτικοί φακοί. Η ανακάλυψη, η οποία περιγράφεται λεπτομερώς σε μια πρόσφατη δημοσίευση στο Nature Communications, ανοίγει συναρπαστικές δυνατότητες για βιώσιμα και ενεργειακά αποδοτικά υλικά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*