Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η θλίψη μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν ρίξει φως στη βαθιά επίδραση που μπορεί να έχει η θλίψη στη βιολογική γήρανση. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, δείχνει ότι η απώλεια ενός μέλους της οικογένειας μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο, όπως αποδεικνύεται από αλλαγές στους δείκτες DNA γνωστούς ως επιγενετικά ρολόγια.

Αυτή η επίδραση είναι ιδιαίτερα έντονη όταν η απώλεια συμβαίνει κατά την παιδική ηλικία ή την πρώιμη ενήλικη ζωή, υποδηλώνοντας ότι οι στρεσογόνοι παράγοντες της πρώιμης ζωής μπορεί να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία. Η μελέτη χρησιμοποίησε μακροχρόνια δεδομένα από την National Longitudinal Study of Adolescent to Adult Health, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη οπτική για το πώς η οικογενειακή απώλεια μπορεί να επηρεάσει τη βιολογική γήρανση σε διαφορετικά στάδια της ζωής. Η κατανόηση αυτών των μηχανισμών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να συμβάλει στην παροχή ενός καλύτερου επιπέδου υγείας και να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις παρεμβάσεις που στοχεύουν στον μετριασμό των επιπτώσεων των αντιξοοτήτων της νεανικής ζωής. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*