Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της πρόληψης αυτοκτονιών

*
Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στις στρατηγικές πρόληψης των αυτοκτονιών αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στη φροντίδα της ψυχικής υγείας. Αναλύοντας μοτίβα και παράγοντες κινδύνου, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ατόμων που ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας, η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου που μπορούν να προληφθούν παγκοσμίως. Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτόν τον τομέα είναι τεράστιες, με συστηματικές ανασκοπήσεις να υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τις μεθόδους αξιολόγησης του κινδύνου αυτοκτονίας. Επιπλέον, η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην ψυχική υγεία και την πρόληψη των εξαρτήσεων καταδεικνύεται μέσα από μεγάλα projects, όπως αυτό με επικεφαλής τον καθηγητή Christian Gagné στο Université Laval. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των στρατηγικών κατανόησης και πρόληψης, με τελικό στόχο τη διάσωση ζωών και την παροχή καλύτερης υποστήριξης σε όσους έχουν ανάγκη.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*