Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η σωστή διατροφή και η άσκηση μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με κατάθλιψη

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, ειδικά στη διατροφή και την άσκηση, μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές με την παραδοσιακή θεραπεία στη διαχείριση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Μια πρωτοποριακή δοκιμή διαπίστωσε ότι μια πιο υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να προσφέρει οφέλη συγκρίσιμα με αυτά της ψυχοθεραπείας, ειδικά για την ήπια έως μέτρια κατάθλιψη. Αυτή η προσέγγιση, που συχνά αναφέρεται ως θεραπεία τρόπου ζωής, μπορεί να είναι μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική με τα πρόσθετα οφέλη της βελτίωσης της συνολικής σωματικής υγείας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ενώ αυτά τα ευρήματα είναι πολλά υποσχόμενα, δεν υποκαθιστούν επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές ή θεραπεία για άτομα με σοβαρή κατάθλιψη. Για τα άτομα που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, η ενσωμάτωση της τακτικής άσκησης και μιας ισορροπημένης διατροφής θα μπορούσε να είναι πολύτιμο μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου θεραπείας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*