Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η σόγια μπορεί να ενισχύσει τις επιδόσεις στα μαθήματα

*
Μια πρόσφατη μελέτη που υπογραμμίζει τα γνωστικά οφέλη των ισοφλαβονών στη διατροφή των παιδιών σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στη διατροφική νευροεπιστήμη. Οι ισοφλαβόνες, ενώσεις που βρίσκονται στη σόγια, έχουν συνδεθεί με βελτιωμένη προσοχή και ταχύτητες επεξεργασίας σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Αυτή η έρευνα, με επικεφαλής την Ajla Bristina του Πανεπιστήμιο του Illinois στο Urbana-Champaign, υπογραμμίζει τη δυνατότητα των τροφίμων με βάση τη σόγια να ενισχύσουν τις γνωστικές λειτουργίες του νεανικού πληθυσμού. Η μελέτη περιλάμβανε λεπτομερή ανάλυση της διατροφικής πρόσληψης και γνωστικές αξιολογήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγγραφών ΗΕΓ, για να διαπιστωθεί μια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ισοφλαβόνης και της απόδοσης στα μαθήματα. Αν και η μέση πρόσληψη ισοφλαβονών ήταν σχετικά χαμηλή μεταξύ των συμμετεχόντων, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ακόμη και η μέτρια κατανάλωση τροφών με βάση τη σόγια θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στην προσοχή και τις ικανότητες σκέψης των παιδιών. Αυτές οι γνώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διατροφικές προτάσεις που περιλαμβάνουν προϊόντα σόγιας ως μέσο υποστήριξης της γνωστικής ανάπτυξης στα παιδιά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*