Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η «παρατήρηση» της φύσης βελτιώνει την ψυχική και πνευματική υγεία

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν τονίσει τη θετική επίδραση της φύσης στην ψυχική υγεία. Για παράδειγμα, έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Bangor και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Technion - Ισραήλ διαπίστωσε ότι η απλή παρατήρηση φυσικών στοιχείων όπως τα δέντρα κατά τη διάρκεια των περιπάτων στις πόλεις μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος και να ενισχύσει τα συναισθήματα ευεξίας. Αυτή η μελέτη περιλάμβανε συμμετέχοντες που φορούσαν γυαλιά παρακολούθησης ματιών για να εξασφαλίσουν την εστίασή τους στη φύση και τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα: η ενασχόληση με φυσικά στοιχεία, ειδικά τα δέντρα, οδήγησε σε βελτιωμένους δείκτες ψυχικής υγείας. Αυτά τα ευρήματα δεν είναι μόνο χρήσιμα σε άτομα που επιδιώκουν να ενισχύσουν την ψυχική τους υγεία αλλά και για πολεοδόμους και αρχιτέκτονες. Η ενσωμάτωση περισσότερου πράσινου στα σχέδια της πόλης θα μπορούσε να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση της ψυχικής ευημερίας των κατοίκων. Επιπλέον, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενσωματώσουν ασκήσεις καθοδηγούμενης προσοχής που εστιάζουν στη φύση στις θεραπευτικές τους πρακτικές, προσφέροντας ένα χαμηλού κόστους και προσβάσιμο συμπλήρωμα σε παραδοσιακές θεραπείες για καταστάσεις όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*