Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η μοναξιά συνδέεται με τους εφιάλτες

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν επισημάνει μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της μοναξιάς και της εμφάνισης εφιαλτών. Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που βιώνουν μοναξιά μπορεί να αντιμετωπίζουν εφιάλτες πιο συχνά και με μεγαλύτερη ένταση. Αυτή η σύνδεση υπογραμμίζει τη βαθιά επίδραση που μπορεί να έχει η κοινωνική απομόνωση στην ποιότητα του ύπνου και τη συνολική ψυχική υγεία. Παράγοντες όπως το άγχος, οι επίμονες σκέψεις και η υπερδιέγερση πιστεύεται ότι συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο, υποδηλώνοντας ότι οι ψυχολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με τη μοναξιά μπορούν να εκδηλωθούν στα όνειρά μας. Αυτά τα ευρήματα ευθυγραμμίζονται με την εξελικτική θεωρία της μοναξιάς, η οποία προτείνει ότι η ανθρώπινη επιβίωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κοινωνικές συνδέσεις και το ανήκειν. Η αντιμετώπιση της μοναξιάς θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει όχι μόνο την ποιότητα του ύπνου αλλά και τη γενική ευημερία των ατόμων που υποφέρουν από κοινωνική απομόνωση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*