Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η καλή υγεία του εντέρου ίσως σχετίζεται με το Πάρκινσον

*
Πρόσφατη έρευνα έχει ρίξει φως στην ενδιαφέρουσα σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων του εντέρου και της νόσου του Πάρκινσον, υποδηλώνοντας ότι το μικροβίωμα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της νευροεκφυλιστικής κατάστασης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένα μικρόβια του εντέρου συνδέονται με μειωμένα επίπεδα ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2) και βιοτίνης (βιταμίνη Β7), κάτι που θα μπορούσε να υποδηλώνει μια απλή αλλά απροσδόκητη θεραπεία που περιλαμβάνει συμπληρώματα βιταμίνης Β. Αυτή η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα καθώς προσφέρει μια πιθανή οδό για θεραπευτική παρέμβαση που είναι ταυτόχρονα προσβάσιμη και απλή. Η μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ναγκόγια ανέλυσε δείγματα κοπράνων από ασθενείς με Πάρκινσον και βρήκε σημαντικές διαφορές στο μικροβίωμα τους σε σύγκριση με δείγματα από υγιείς ανθρώπους.

Αυτές οι διαφορές σχετίστηκαν με μείωση των λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας και των πολυαμινών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς εντερικού στρώματος βλέννας. Οι επιπτώσεις αυτής της έρευνας είναι βαθιές, καθώς υποδηλώνουν ότι η αντιμετώπιση της υγείας του εντέρου θα μπορούσε να είναι μια βασική στρατηγική για τη διαχείριση της νόσου του Πάρκινσον, δυνητικά επιβραδύνοντας ή ακόμα και αναχαιτίζοντας την εξέλιξή της. Τα ευρήματα της μελέτης ευθυγραμμίζονται επίσης με προηγούμενες έρευνες που δείχνουν ότι τα συμπτώματα του Πάρκινσον μπορεί να εκδηλωθούν δεκαετίες μετά την εμφάνιση αλλαγών στο μικροβίωμα του εντέρου, προσφέροντας ένα παράθυρο για έγκαιρη παρέμβαση. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*