Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Γη θα αποκτήσει δεύτερο φεγγάρι

*
Η ιδέα ότι η Γη έχει ένα δεύτερο φεγγάρι έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κοινού και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στην αστρονομική κοινότητα. Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η Γη σύντομα θα βιώσει μια προσωρινή προσθήκη στους ουράνιους συντρόφους της με τη μορφή μιας μίνι σελήνης, που ονομάζεται ως 2024 PT5. Αυτός ο αστεροειδής, μέρος της ομάδας Arjuna, θα ελκυσθεί από τη βαρύτητα της Γης και θα εισέλθει σε μια πεταλοειδή τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου 2024. Αν και θα είναι πολύ μικρός για να τον παρατηρήσει κανείς με ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, οι επαγγελματίες αστρονόμοι θα μπορεί να παρακολουθεί το ταξίδι του στον ουρανό. Αυτό το γεγονός είναι συναρπαστικό, καθώς παρέχει στους επιστήμονες μια μοναδική ευκαιρία να μελετήσουν αυτούς τους παροδικούς φυσικούς δορυφόρους, ενισχύοντας την κατανόησή μας για την πολυπλοκότητα της ουράνιας μηχανικής και τη βαρυτική αλληλεπίδραση μεταξύ της Γης και των αντικειμένων κοντά σε αυτή. Το φαινόμενο των προσωρινών φεγγαριών δεν είναι νέο. Αρκετοί μικροί αστεροειδείς έχουν ελκυσθεί από τη βαρύτητα της Γης στο παρελθόν και γίνονται μίνι φεγγάρια πριν τελικά απελευθερωθούν και επιστρέψουν σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Η επικείμενη επίσκεψη του PT5 2024 είναι μια υπενθύμιση της δυναμικής φύσης του ηλιακού μας συστήματος και των διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων μεταξύ των συστατικών του.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*