Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η φυσική ίσως πάει σύντομα πέρα από τα γνωστά όρια

*
Η αναζήτηση της νέας φυσικής μοιάζει συχνά με την προσμονή του ξετυλίγματος ενός δώρου, με τους επιστήμονες να διερευνούν το άγνωστο με ανυπόμονη περιέργεια. Μια πρόσφατη μελέτη από τη συνεργασία της CMS με το CERN έχει εμβαθύνει σε αυτό το βασίλειο εξετάζοντας μια σπάνια διάσπαση του μεσονίου Β, η οποία θα μπορούσε να πάει τη φυσική πέρα από την τρέχουσα κατανόησή μας. Αναλύοντας σχολαστικά τα προϊόντα αποσύνθεσης, παρόμοια με τη μελέτη της συσκευασίας ενός δώρου, οι ερευνητές ελπίζουν να αποκαλύψουν στοιχεία για σωματίδια πολύ βαριά για να παρατηρηθούν άμεσα. Αυτή η έμμεση προσέγγιση δεν μοιάζει με την εικασία των περιεχομένων ενός πακέτου από το σχήμα και τον ήχο του, μια μέθοδος που βασίζεται στις λεπτές λεπτομέρειες της κβαντικής μηχανικής και θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκαλύψει αποκλίσεις από τις προβλέψεις του Καθιερωμένου Μοντέλου. Μια τέτοια έρευνα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς ωθεί τα όρια της γνώσης μας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρωτοποριακές ανακαλύψεις στη σωματιδιακή φυσική.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*