Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει δασμούς σε Temu, AliExpress και Shein

*
Ήταν μάλλον θέμα χρόνου να πέσει στο τραπέζι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η εφαρμογή δασμών στις αγορές που γίνονται μέσω των κινεζικών καταστημάτων Temu, AliExpress και Shein. Οι υπεύθυνοι της ΕΕ θα προτείνουν την κατάργηση απαλλαγής δασμών για αγορές κάτω των 150 ευρών που υπάρχει τώρα, με στόχο να αποτρέπει τους πολίτες της να ψωνίζουν από τρίτες χώρες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το 2023 έφτασαν στα τελωνεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω από 2 δισεκατομμύρια δέματα αξίας κάτω των 150 ευρώ, δημιουργώντας μεγάλο όγκο για τους ανθρώπους στα σύνορα των χωρών-μελών. Όπως τονίζουν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά από πέρσι τον Μάιο το ενδεχόμενο αυτό και πλέον θέλει να το προχωρήσει όσο πιο άμεσα γίνεται.


Οι αντιδράσεις των επαγγελματιών στις χώρες που πλήττονται είναι αρκετές, ενώ στο γενικότερο θέμα παίζει ρόλο και οι κακές σχέσεις που διέπουν την ΕΕ και την Κίνα αυτήν την περίοδο. Θα δούμε που θα πάει αυτό… 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*