Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η δίαιτα με πολλά λιπαρά μπορεί να οδηγήσει σε άγχος

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν επισημάνει τη σχέση μεταξύ των διατροφικών επιλογών και της ψυχικής υγείας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο πώς οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα άγχους. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Biological Research έδειξε ότι οι δίαιτες πλούσιες σε λίπη μπορούν να διαταράξουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου και να αλλάξουν τη χημεία του εγκεφάλου, οδηγώντας ενδεχομένως σε αυξημένες αγχώδεις συμπεριφορές. Αυτή η διαταραχή στα βακτήρια του εντέρου και η επακόλουθη επίδραση στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου όπως η σεροτονίνη, η οποία συχνά συνδέεται με τη ρύθμιση της διάθεσης, υποδηλώνει ότι αυτό που τρώμε επηρεάζει όχι μόνο τη σωματική μας υγεία αλλά και την ψυχική μας ευεξία. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη αυτά τα ευρήματα όταν κάνετε διατροφικές επιλογές, καθώς υπογραμμίζουν την περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ διατροφής, υγείας του εντέρου και ψυχικής υγείας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*