Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η ανάρρωση από COVID-19 ίσως προσφέρει ανοσία από κοινά κρυολογήματα

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες στην κατανόησή μας για τον αντίκτυπο του COVID-19 στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 μπορεί να έχουν μειωμένο κίνδυνο να προσβληθούν από ορισμένους τύπους κοινού κρυολογήματος που προκαλούνται από άλλους τύπους κορονοϊού. Αυτή η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς ανοίγει τη δυνατότητα για προόδους στην τεχνολογία εμβολίων. Το «προστατευτικό» αποτέλεσμα πιστεύεται ότι συνδέεται με την ανοσολογική απόκριση σε συγκεκριμένες ιικές πρωτεΐνες, οι οποίες δεν στοχεύουν επί του παρόντος τα υπάρχοντα εμβόλια. Ως αποτέλεσμα, οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν αυτές οι πρωτεΐνες σε μελλοντικά εμβόλια για να ενισχύσουν δυνητικά την αποτελεσματικότητά τους έναντι ενός ευρύτερου φάσματος στελεχών κορονοϊού. Ενώ τα τρέχοντα εμβόλια παραμένουν η καλύτερη άμυνα έναντι της σοβαρής λοίμωξης COVID-19, αυτή η νέα εικόνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ολοκληρωμένη προστασία από διάφορες αναπνευστικές ασθένειες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*