Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Precision Neuroscience δημιούργησε chip εγκεφάλου με 4.096 ηλεκτρόδια, ξεπερνώντας τη Neuralink

*
Η Precision Neuroscience έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο στον τομέα των διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) θέτοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τον αριθμό των νευρωνικών ηλεκτροδίων που τοποθετούνται σε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτή η πρόοδος, με 4.096 ηλεκτρόδια, διπλασιάζει το προηγούμενο ρεκόρ και υπόσχεται να βελτιώσει την ανάλυση με την οποία μπορεί να χαρτογραφηθεί η νευρωνική δραστηριότητα. Μια τέτοια υψηλή πυκνότητα ηλεκτροδίων θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην ικανότητά μας να αποκωδικοποιούμε τα νευρικά σήματα σε επιδιωκόμενες ενέργειες, δυνητικά αποκαθιστώντας την ομιλία και την κίνηση σε όσους επηρεάζονται από νευρολογικές βλάβες.

Η προσέγγιση της εταιρείας στην τεχνολογία BCI δίνει έμφαση στην ασφάλεια και την ελάχιστη επεμβατικότητα, μια φιλοσοφία που υποστήριξε ο συνιδρυτής της, Ben Rapoport. Αυτή η εστίαση σε μη επεμβατικές μεθόδους διαφοροποιεί την Precision από τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης της Neuralink, η οποία έχει ακολουθήσει πιο επεμβατικές τεχνικές. Η αποχώρηση του Rapoport από το Neuralink και η επακόλουθη ίδρυση της Precision Neuroscience οδήγησε στη δέσμευση για την ανάπτυξη ιατρικών συσκευών που δεν θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του εγκεφάλου. Η καινοτόμος κατεύθυνση της εταιρείας όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με την ιατρική δεοντολογία, αλλά ανοίγει επίσης το δρόμο για μελλοντικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να ενσωματώσουν τους BCI πιο απρόσκοπτα στις θεραπευτικές πρακτικές. Το επίτευγμα ρεκόρ της Precision σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στην έρευνα γύρω από το BCI, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες για ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες νευρωνικές διεπαφές. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*