Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H NASA θα δημιουργήσει αστέρια στο διάστημα

*
Η NASA ετοιμάζεται για ένα νέο επιστημονικό επίτευγμα με τη διαστημική αποστολή Landolt. Σκοπός είναι η δημιουργία τεχνητών αστεριών, που θα βοηθήσει στο πιο αποτελεσματικό καλιμπράρισμα των επίγειων τηλεσκόπιων και έτσι θα γίνει δυνατή η πιο ακριβής μέτρηση της φωτεινότητας των αστερισμών.

Η αποστολή Landolt, που έχει προγραμματιστεί για το 2029, ονομάστηκε προς τιμή του αστρονόμου Arlo Landolt, ο οποίος δημιούργησε ευρέως χρησιμοποιούμενους καταλόγους αστρικής φωτεινότητας μεταξύ της δεκαετίας του 1970 και του 1990. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη βαθμονομημένων laser σε έναν μικρό δορυφόρο CubeSat, ο οποίος θα εκτοξευθεί περίπου 22.000 36.000 km πάνω από τη Γη.


Αυτά τα αβλαβή laser θα κατευθυνθούν προς τη Γη και θα παράγουν «τεχνητά αστέρια», των οποίων η φωτεινότητα είναι γνωστή με ακρίβεια. Αν και είναι αόρατα με γυμνό μάτι, αυτά τα αστέρια μπορούν να παρατηρηθούν με επίγεια τηλεσκόπια, διευκολύνοντας τη βαθμονόμηση των παρατηρήσεων και επιτρέποντας πολύ πιο ακριβή αξιολόγηση της φωτεινότητας δισεκατομμυρίων άστρων που περιλαμβάνονται σε πολλούς σημαντικούς αστρονομικούς καταλόγους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*