Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γιατί έχουν γίνει τόσο εκνευριστικά τα καπάκια στα νέα πλαστικά μπουκάλια;

*
Τα πλαστικά μπουκάλια βρίσκονται και στη σημερινή εποχή παντού και τα συναντάμε συνεχώς μπροστά μας, αλλά τα νέα τους καπάκια έχουν γίνει ιδιαίτερα εκνευριστικά. Πολλοί χρήστες αναφέρουν στα social media πως η εμπειρία που προσφέρουν είναι τραγική και από τις χειρότερες τη στιγμή που θέλουν να απολαύσουν το νερό ή το ρόφημά τος, αλλά όπως τονίζει ο Independent με νέο άρθρο του, υπάρχει λόγος που αυτό συμβαίνει. Οι εταιρείες αναγκάστηκαν να φτιάχνουν έτσι τα πλαστικά μπουκάλια και τα καπάκια τους μετά από μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατατέθηκε το 2018 και ψηφίστηκε το 2019.

Έτσι, μέχρι τις 3 Ιουλίου 2024, όλες οι εταιρείες θα έπρεπε να έχουν φτιάξει τα καπάκια των μπουκαλιών με χωρητικότητα κάτω των τριών λίτρων με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να μην είναι αποσπώμενα από το κυρίως σώμα τους. Σκοπός αυτής της αλλαγής είναι μα μειωθούν τα πλαστικά απόβλητα, καθώς η ανθρωπότητα παράγει πλέον πάνω από 400 εκατομμύρια τόνους πλαστικού ετησίως. Τα πλαστικά μπορεί να διασπώνται σε μικρά σωματίδια, αλλά δεν εξαφανίζονται και ειδικά τα μικρού μεγέθους πλαστικά μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον και να μολύνουν έδαφος και νερό.


Η έρευνα που είχε γίνει απέδειξε πως τα καπάκια των μπουκαλιών χάνονται πολύ πιο εύκολα και άρα πολύ πιο εύκολα καταλήγουν στο έδαφος, στα ποτάμια και στις θάλασσες και είναι από τις πιο κοινές μορφές μόλυνσης του περιβάλλοντος. Αντίστοιχα, λόγω μικρού τους μεγέθους, είναι δύσκολο να επεξεργαστούν και στα εργοστάσια ανακύκλωσης και ως εκ τούτου αποτελούν πλέον μέρος της -μεγαλύτερης- βασικής συσκευασίας.

Πάντως, το παρακάτω video του TikTok δείχνει το πως πρέπει να ανοίγουμε στην πραγματικότητα πλέον τα μπουκάλια για να μην μας ενοχλούν τα καπάκια στη νέα τους αυτή μορφή. Δείτε..

@davebold1

There was me thinking be flying cars and stuff . Nope lids on juice bottles that dont come off

Wtf - Einarsteinhard
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*