Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης επιστρατεύεται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

*
Σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη (AI) εισχωρεί σε πολλούς τομείς της ζωής μας, η ψυχιατρική δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προχωρά σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ξεκινώντας κλινική δοκιμή για το ψηφιακό εργαλείο "Πετρούσκα", το οποίο στοχεύει στην εξατομίκευση της αντιμετώπισης της κατάθλιψης. Αυτό το εργαλείο, χρησιμοποιώντας δεδομένα από πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, θα προτείνει σε πραγματικό χρόνο την καταλληλότερη αντικαταθλιπτική αγωγή για κάθε ασθενή. Η προσέγγιση αυτή είναι μια καινοτομία που ενδέχεται να ενδυναμώσει τους ασθενείς και να τους εμπλέξει περισσότερο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, προσφέροντας μια πιο προσωποποιημένη και βιώσιμη θεραπευτική επιλογή.

Ο καθηγητής Αντρέα Τσιπριάνι, επικεφαλής της έρευνας, τονίζει την ανάγκη για μια πιο ακριβή και γρήγορη εύρεση της κατάλληλης θεραπείας, αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες του κάθε ατόμου και όχι των μέσων όρων. Με την προσέγγιση αυτή, η Οξφόρδη ελπίζει να συγκεντρώσει περίπου 200 συμμετέχοντες μέχρι το καλοκαίρι, με τον τελικό στόχο των 500 συμμετεχόντων, προκειμένου να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του "Πετρούσκα" στην πράξη. Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει την επιδίωξη για μια πιο ολοκληρωμένη και ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην ψυχική υγεία, όπου η τεχνολογία και η AI συναντούν την εμπειρία και την εξειδίκευση των γιατρών για το καλό των ασθενών. Ενδιαφερόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να εγγραφούν για συμμετοχή στις δοκιμές, ενώ παρόμοιες κλινικές δοκιμές θα διεξαχθούν και σε άλλες χώρες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*