Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονες απαντούν στο ερώτημα αν μεγαλώνει ο όγκος του ανθρώπινου εγκεφάλου

*
Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Davis Health της Καλιφόρνια, ο όγκος του ανθρώπινου εγκεφάλου μεγαλώνει. Υποστηρίζεται ότι όσοι γεννήθηκαν τη δεκαετία του '70 είχαν εγκέφαλο με όγκο μεγαλύτερο κατά 6,6% και επιφάνεια πιο μεγάλη σε ποσοστό 15% σε σύγκριση με όσους είχαν γεννηθεί τη δεκαετία του 1930.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτή η αύξηση του μεγέθους του εγκεφάλου θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερες συνθήκες "συντήρησής" του, μειώνοντας δυνητικά τον συνολικό κίνδυνο άνοιας που σχετίζεται με την ηλικία.


"Η δεκαετία της γέννησης φαίνεται να επηρεάζει το μέγεθος του εγκεφάλου και τη δυνητικά μακροπρόθεσμη υγεία του", δήλωσε ο Charles DeCarli, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. Ο Charles DeCarli είναι διακεκριμένος καθηγητής νευρολογίας και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για τη Νόσο του Alzheimer στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Davis Health. "Η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό του μεγέθους του εγκεφάλου, αλλά τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι εξωτερικές επιρροές - όπως η υγεία, οι κοινωνικοί, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί παράγοντες - μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο".

"Οι μεγαλύτερες δομές όπως αυτές που παρατηρήθηκαν στη μελέτη μας μπορεί να αντικατοπτρίζουν καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου και πιο υγιείς εγκεφαλικές καταστάσεις", συνέχισε ο Charles DeCarli. "Μια μεγαλύτερη δομή του εγκεφάλου αντιπροσωπεύει ένα μεγαλύτερο απόθεμα εγκεφαλικής ουσίας και θα μπορούσε να ρυθμίσει τις καθυστερημένες επιδράσεις εγκεφαλικών ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ. και σχετικές άνοιες". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*