Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονες αναζητούν την «ηχώ» του Big Bang

*
Η αναζήτηση πληροφοριών για την προέλευση του σύμπαντος έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός με την έναρξη της συλλογής δεδομένων από το Παρατηρητήριο Simons. Αυτό το φιλόδοξο project, που λαμβάνει χώρα στα ύψη της ερήμου Ατακάμα στη Χιλή, στοχεύει να κάνει τις πιο ακριβείς μετρήσεις της κοσμικής ακτινοβολίας μικροκυμάτων (CMB) μέχρι σήμερα. Το CMB είναι το αρχαιότερο φως στο σύμπαν, που εκπέμπεται περίπου 380.000 χρόνια μετά το Big Bang και έχει ζωτικές ενδείξεις για τις πρώτες στιγμές του σύμπαντος. Μελετώντας τις ιδιότητες πόλωσης του CMB, οι επιστήμονες ελπίζουν να ανιχνεύσουν τα αμυδρά ίχνη βαρυτικών κυμάτων που θα είχαν παραχθεί κατά τη διάρκεια της ταχείας πληθωριστικής φάσης του σύμπαντος. Η ανακάλυψη αυτών των στοιχείων πόλωσης τύπου Β θα μπορούσε να προσφέρει απίστευτες γνώσεις για τη γέννηση του σύμπαντος. Με το Παρατηρητήριο Simons να λειτουργεί πλέον, οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην αποκάλυψη των μυστικών της δημιουργίας του σύμπαντος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*