Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονας της NASA παρουσιάζει τι συμβαίνει όταν προσεγγίζουμε μια μαύρη τρύπα (videos)

Χάρη σε έναν υπερυπολογιστή της NASA, ένα νέο, καθηλωτικό θεάμα μας επιτρέπει να αποκτήσουμε άποψη σχετικά με το τι συμβαίνει όταν προσεγγίζουμε μια μαύρη τρύπα.

Ο Jeremy Schnittman αστροφυστικός στο Goddard Space Flight Center της NASA στο Greenbelt του Maryland, δημιούργησε αυτές τις αναπαραστάσεις για να προσομοιώσει δυο σενάρια, ανάλογα με την πορεία και τη θέση της κάμερας.


Καθώς η κάμερα πλησιάζει τη μαύρη τρύπα, πιάνοντας ταχύτητες κοντά σε αυτήν του φωτός, η φωτεινότητα του δίσκου προσαύξησης και των αστεριών στο φόντο εντείνεται. Οι εικόνες παραμορφώνονται ολοένα και περισσότερο, σχηματίζοντας ακόμη και πολλαπλές εικόνες καθώς το φως τους περνά μέσα από τον όλο και πιο παραμορφωμένο χωροχρόνο. Σε πραγματικό χρόνο, θα χρειαζόταν περίπου 3 ώρες για να φτάσει η κάμερα στο επίκεντρο των γεγονότων.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*