Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονας ισχυρίζεται ότι εντόπισε το σημείο που εξαφανίστηκε η πτήση MH370 της Malaysia Airlines

*
Ο επιστήμονας Βίνσεντ Λάιν που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας αναφέρει πως εντόπισε το σημείο που θα μπορούσε να έχει εξαφανιστεί η MH370 της Malaysia Airlines. Η πτήση εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου του 2014 την ώρα που πετούσε και έκτοτε ουδείς έχει καταφέρει να εντοπίσει το παραμικρό ίχνος της. Όπως τονίζει ο επιστήμονας, εντόπισε την «τέλεια κρυψώνα» και θεωρεί πως ο πιλότος Zaharie Ahmad Shah έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος σε μια «τρύπα» βάθους 6000 μέτρων στην περιοχή Broken Ridge του Ινδικού Ωκεανού.



Η περιοχή είναι ιδανική, καθώς περιβάλλεται από ένα επικίνδυνο ωκεάνιο περιβάλλον με μεγάλες κορυφογραμμές και βαθιές τρύπες. Στο προσωπικό του προφίλ στο LinkedIn σημειώνει πως το αεροσκάφος βούτηξε με δύναμη στη θάλασσα. Η πτήση MH370 απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό την πρωτεύουσα της Κίνας στις 8 Μαρτίου 2014 και μετά από 39 λεπτά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.



Ο πιλότος επικοινώνησε για τελευταία φορά όταν αποχωρούσε από τον εναέριο χώρο της Μαλαισίας, αλλά δεν επικοινώνησε ποτέ με αυτούς του Βιετνάμ. Δύο λεπτά μετά την τελευταία επικοινωνία, ο αναμεταδότης του αεροσκάφους, απενεργοποιήθηκε και το αεροπλάνο έγινε… αόρατο. Οι δορυφόροι και τα στρατιωτικά ρατνάρ έδειξαν ότι το αεροσκάφος έκανε στροφή για να πετάξει πάνω από την Θάλασσα Ανταμάν και προς τη Μαλαισία. Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε μετά από 17 ημέρες ερευνών πως το αεροπλάνο (με τα δεδομένα που υπήρχαν) έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό και πως δεν υπάρχουν επιζώντες. Πολλοί θεωρούν πως ο πιλότος έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος μετά από έναν άσχημο χωρισμό με τη σύζυγό του.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*