Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επικίνδυνη κατάσταση: "Χάνονται στον δρόμο" οι αναφορές για κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με το χαμηλό ποσοστό αναφοράς κρουσμάτων γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους, ιδιαίτερα μεταξύ των αγροτών. Μια μικρής κλίμακας έρευνα στο Τέξας έδειξε ότι τα ανθρώπινα κρούσματα του ιού της γρίπης των πτηνών H5N1 μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από ό,τι πιστευόταν ως τώρα, ειδικά σε γαλακτοκομικές φάρμες όπου ο ιός έχει εντοπιστεί σε αγελάδες. Αυτή η μελέτη, η οποία περιελάμβανε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, βρήκε στοιχεία μη ανιχνεύσιμων λοιμώξεων σε ένα δείγμα μόλις 14 εργαζομένων, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι προειδοποιούνται ότι μια καθυστέρηση στον εντοπισμό ενός πιο μεταδοτικού στελέχους θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες περιορισμού. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της βελτιωμένης επιτήρησης και των προληπτικών μέτρων για την προστασία όσων βρίσκονται σε στενή επαφή με τα επηρεαζόμενα ζώα. Είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχιζόμενη έρευνα να παρακολουθείται στενά η κατάσταση και οι υγειονομικές αρχές να εξετάζουν τις επιπτώσεις για τις στρατηγικές δημόσιας υγείας. Η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού μεταξύ των θηλαστικών έχει επίσης βρεθεί στο επίκεντρο, προσθέτοντας άλλο ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στη διαχείριση της επιδημίας. Ενώ η κατάσταση παρακολουθείται, είναι σημαντικό τόσο το κοινό όσο και οι επαγγελματίες υγείας να παραμένουν ενημερωμένοι και σε επαγρύπνηση. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*