Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Ικάριο Πέλαγος (εικόνες)

*
Βρετανικό υποβρύχιο που είχε εξαφανιστεί τον Οκτώβριο του 1943 όσο ήταν σε μυστική αποστολή στο Αιγαίο, εντοπίστηκε σε βάθος 253 μέτρων στο Ικάριο Πέλαγος. Το HMS Trooper είναι το όγδοο υποβρύχιο που εντοπίζεται από την ομάδα ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη. Το 84μετρο υποβρύχιο είναι κομμένο σε 3 κομμάτια και ο τρόπος που έχουν αυτά διασκορπιστεί μαρτυρούν επαφή με νάρκη, η οποία και προκάλεσε ζημιές με την έκρηξή της.

Το υποβρύχιο είχε 64 άτομα προσωπικό, τα οποία και έχασαν τη ζωή τους με το που έγινε η έκρηξη και το σημείο εντοπισμού του κουφαριού είναι και ο… υγρός τάφος τους. Το HMS Trooper πήρε εντολή να αποπλεύσει από τη Βηρυτό στις 26 Σεπτεμβρίου του 1943 και έφτασε στο Αιγαίο, όπου και ήρθε σε επαφή με νάρκες που είχε αφήσει το γερμανικό Drache.


Το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου έφτασε στην Ελλάδα και αποβίβασε στον Κάλαμο Ευβοίας τον Ταγματάρχη Γεώργιο Διαμαντόπουλο και στις 03.00 τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου 1943 βγήκαν από το εσωτερικό του οι τελευταίοι.















 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*