Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εντοπίστηκαν pulsars που "αποκαλύπτουν" σκοτεινή ύλη

*
Τα pulsars, οι εκπληκτικοί αυτοί φάροι του σύμπαντος, βρέθηκαν πρόσφατα στην πρώτη γραμμή μιας σημαντικής ανακάλυψης στην αστροφυσική. Μια νέα έρευνα με επικεφαλής τον καθηγητή John LoSecco από το Πανεπιστήμιο της Notre Dame χρησιμοποίησε τον ακριβή χρονισμό των σημάτων των pulsars για να εντοπίσει την παρουσία μη ορατών μαζών, δυνητικά σκοτεινής ύλης, κατά μήκος της διαδρομής του σήματος τους. Αναλύοντας τις καθυστερήσεις στην άφιξη παλμών από τα pulsars, περίπου εξήντα χιλιοστών του δευτερολέπτου, η έρευνα προτείνει ότι αυτές οι αποκλίσεις προκαλούνται από τη βαρυτική επίδραση αόρατων μαζών. Ένα τέτοιο γεγονός έδειξε ένα αντικείμενο με μάζα περίπου 20% εκείνης του Ήλιου, το οποίο θα μπορούσε να είναι υποψήφιο για σκοτεινή ύλη. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση όχι μόνο βοηθά στην κατανόηση της κατανομής της σκοτεινής ύλης στον Γαλαξία μας, αλλά επίσης ενισχύει την ακρίβεια των δεδομένων που παίρνουν οι επιστήμονες από τα pulsars, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική έρευνα βαρυτικών κυμάτων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*