Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Camera με AI θα εντοπίζει τους μεθυσμένους οδηγούς

*
Η ανάπτυξη μιας κάμερας με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να ανιχνεύσει την κατάσταση μέθης του οδηγού αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία οδικής ασφάλειας. Αυτό το καινοτόμο σύστημα, που επινοήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Edith Cowan στην Αυστραλία, χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για την ανάλυση τυπικών πλάνων από μια συνηθισμένη κάμερα RGB. Αξιολογεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τις συμπεριφορές που είναι ενδεικτικές της κατανάλωσης αλκοόλ με αναφερόμενη ακρίβεια 75%. Με την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στα οχήματα, δίνεται η δυνατότητα να αποτραπούν τα μεθυσμένα άτομα από το να βρεθούν πίσω από το τιμόνι, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχημάτων που προκαλούνται από οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για τον περιορισμό της κρίσης δημόσιας υγείας που προκαλείται από τροχαία περιστατικά που σχετίζονται με το αλκοόλ, τα οποία ευθύνονται για ένα σημαντικό ποσοστό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η ικανότητα του συστήματος να ανιχνεύει τα επίπεδα μέθης κατά την έναρξη της οδήγησης, καθώς επιτρέπει την άμεση επέμβαση πριν ακόμη το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*