Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αυτό το φίδι παράγει δηλητήριο που σκοτώνει 400 ανθρώπους με ένα δάγκωμα

*
Το coastal taipan, επιστημονικά γνωστό ως Oxyuranus scutellatus, έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο λόγω του δηλητηρίου που παράγει, έχοντας σπάσει ρεκόρ. Ένα συγκεκριμένο φίδι με το όνομα Cyclone, που στεγαζόταν στο Αυστραλιανό Πάρκο Ερπετών, παρήγαγε 5,2 γραμμάρια δηλητηρίου με μόνο ένα δάγκωμα. Αυτή η ποσότητα είναι τριπλάσια του μέσου όρου για αυτό το είδος και είναι αρκετά ισχυρή ώστε να είναι θανατηφόρα για περίπου 400 ανθρώπους. Τα coastal taipans κατοικούν στις παράκτιες περιοχές της βόρειας και ανατολικής Αυστραλίας και αναγνωρίζονται για το εξαιρετικά τοξικό τους δηλητήριο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για το κυνήγι θηραμάτων, αλλά μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τον άνθρωπο. Το Αυστραλιανό Πάρκο Ερπετών παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή αντίδοτου, συλλέγοντας δηλητήριο από διάφορα φίδια για να δημιουργήσει ορούς που σώζουν ζωές.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*