Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αυτό είναι το πιο βαθύ σπήλαιο της Ελλάδας και κρύβει ένα μυστικό στον πυθμένα του (videos)

*
Η Ελλάδα έχει αρκετά σπήλαια και φαίνεται πως κάποιοι εξερεύνησαν το πιο βαθύ από αυτά, ανακαλύπτοντας και ένα μυστικό στον πυθμένα του. Ο λόγος για το σπληλαιο «Γουργούθακας» που βρίσκεται στην περιοχή «Ατζίνες» των Λευκών Όρεων στα ανατολικά της κορυφής του Αγίου Οπνεύματος και στην ευρύτερη περιοχή Μελιδονίου Αποκορώνου στην Κρήτη.

Αυτό είναι και το βαθύτερο σπήλαιο της Ελλάδας και το 43ο πιο βαθύ στον κόσμο.




Ανακαλύφθηκε το 1990 από την σπηλαιολογική ομάδα Catamaran που εδρεύει στη Γαλλία και η οποία έφτασε σε ένα βάθος στα 985 μέτρα. Τον Αύγουστο του 1998 έφτασε τελικά στον πυθμένα του στα 1208 μέτρα και εντόπισε κάτι που μοιάζει με «σιφώνι» και δεν είναι κάτι άλλο από μια μικρή λίμνη.

Το 2022 εξερεύνησε το σπήλαιο μια ελληνική ομάδα, που ανακάλυψε πως υπάρχουν αρκετά ακόμη τμήματα ανεξερεύνητα, ενώ εντόπσε και κάποια ξεχωριστά και σπάνια είδη ζώων.



Δείτε και ένα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το θέμα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*