Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Άραγε, πως οι ψαράδες ξέρουν που να ρίξουν δίχτυα;

*
Εδώ και αιώνες, οι ψαράδες «καλλιεργούν» τις δεξιότητές τους να εντοπίσουν ψάρια, συνδυάζοντας την παραδοσιακή γνώση με τη σύγχρονη τεχνολογία. Ιστορικά, βασίζονταν σε φυσικούς δείκτες και εμπειρία για να προβλέψουν τις τοποθεσίες των ψαριών, χρησιμοποιώντας ορόσημα και παρατηρήσεις της συμπεριφοράς της θαλάσσιας ζωής. Σήμερα, χρησιμοποιούν εξελιγμένα εργαλεία όπως το GPS και τους ανιχνευτές ψαριών, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία σόναρ για να ανιχνεύουν τα ψάρια. Η ακουστική τηλεμετρία είναι μια άλλη προηγμένη μέθοδος, όπου τα ψάρια εκπέμπουν σήματα που ανιχνεύονται από τους δέκτες, βοηθώντας τους ερευνητές να παρακολουθούν τις κινήσεις των ψαριών και να κατανοούν τα πρότυπα μετανάστευσης. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν φέρει επανάσταση στην αλιεία, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική, ενώ παράλληλα συμβάλλουν σε βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές παρέχοντας δεδομένα που βοηθούν στην αποτελεσματική διαχείριση των πληθυσμών των ψαριών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*