Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Άραγε έχει σχέση η ζέστη με τις ημικρανίες;

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της αύξησης της θερμοκρασίας και της έντασης της ημικρανίας. Για παράδειγμα, έρευνα από το University of Cincinnati College of Medicine προτείνει ότι για κάθε 10 βαθμούς Φαρενάιτ αύξηση της θερμοκρασίας, υπάρχει 6% αύξηση στην εμφάνιση πονοκεφάλων που οφείλονται σε ημικρανία. Αυτό επιβεβαιώνεται από ευρήματα που δείχνουν αύξηση 7,5% στις επισκέψεις στα επείγοντα που σχετίζονται με τον πονοκέφαλο με αύξηση της θερμοκρασίας κατά 9 βαθμούς. Η σχέση μεταξύ ζέστης και ημικρανίας πιστεύεται ότι οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της αφυδάτωσης και των αλλαγών στα πρότυπα ύπνου που αποδίδονται στις περισσότερες ώρες φωτός της ημέρας.

Επιπλέον, φαίνεται ότι ορισμένα φάρμακα, όπως το Fremanezumab, μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των πονοκεφάλων που προκαλούνται από τις αυξήσεις της θερμοκρασίας, προσφέροντας πιθανή ανακούφιση σε όσους επηρεάζονται από ημικρανίες που προκαλούνται από τις καιρικές συνθήκες. Καθώς οι παγκόσμιες θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται, η κατανόηση και ο μετριασμός των επιπτώσεων της θερμότητας στην υγεία, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους πληθυσμούς, γίνεται όλο και πιο σημαντική. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*