Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανιχνεύτηκαν βαρέα μέταλλα σε μαύρες σοκολάτες

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει την παρουσία βαρέων μετάλλων, συγκεκριμένα μολύβδου και καδμίου, σε διάφορες μάρκες μαύρης σοκολάτας. Ενώ η μαύρη σοκολάτα φημίζεται συχνά για τα οφέλη της στην υγεία λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς της σε φλαβανόλη, αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι χρειάζεται προσοχή. Σύμφωνα με μια μελέτη της Consumer Reports που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, πολλές δημοφιλείς μάρκες μαύρης σοκολάτας περιέχουν επίπεδα μολύβδου και καδμίου που θα μπορούσαν να θέτουν κινδύνους για την υγεία μετά από τακτική, μακροχρόνια κατανάλωση. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλα προβλήματα υγείας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό δεν αφορά όλες τις μαύρες σοκολάτες και ορισμένες μάρκες έχουν αναγνωριστεί ως πιο ασφαλείς επιλογές. Από την άλλη πλευρά, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Tulane δείχνει ότι τα επίπεδα των βαρέων μετάλλων που βρίσκονται στη μαύρη σοκολάτα δεν αποτελούν σημαντική απειλή για την υγεία και ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί ακόμα να θεωρείται θρεπτική τροφή. Αυτό υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη συζήτηση και την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα για την πλήρη κατανόηση των επιπτώσεων των βαρέων μετάλλων στα τρόφιμά μας. Συνιστάται στους καταναλωτές να μένουν ενημερωμένοι και να λαμβάνουν μέτρο όταν καταναλώνουν προϊόντα που είναι γνωστό ότι περιέχουν βαρέα μέταλλα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*