Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανακαλύφθηκαν υδρατμοί στον εξωπλανήτη Smertrios

*
Η πρόσφατη ανακάλυψη υδρατμών στην ατμόσφαιρα του εξωπλανήτη Smertrios, ενός «καυτού» πλανήτη που μοιάζει με τον Κρόνο, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των αστρονόμων και αμφισβητεί τα υπάρχοντα μοντέλα σχηματισμού πλανητών. Ο Smertrios, ο οποίος περιφέρεται γύρω από ένα κίτρινο υπογίγαντα αστέρι σε απόσταση περίπου 247 ετών φωτός από τη Γη, παρουσιάζει μια μοναδική σύνθεση πλούσια σε μέταλλα και μια ασυνήθιστα υψηλή πυκνότητα για έναν γίγαντα αερίου. Αυτή η ανακάλυψη, που έγινε δυνατή από τον φασματογράφο CARMENES και το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, υποδηλώνει ότι ο Smertrios έχει αναλογία άνθρακα προς οξυγόνο μικρότερο από ένα και ίσως μια ομοιογενή ατμόσφαιρα σε χημική ισορροπία. Η παρουσία υδρατμών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γιατί θα μπορούσε να παρέχει πληροφορίες για τη δυναμική της ατμόσφαιρας και τις δυνατότητες για χημικές διεργασίες σε τέτοιους εξωπλανήτες. Αυτό το εύρημα εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με το σχηματισμό του πλανήτη και τα υλικά που αποτελούσαν τον αρχικό πρωτοπλανητικό δίσκο από τον οποίο σχηματίστηκε.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*