Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

ΑΙ πιλότος πολεμικού αεροπλάνου σε επιτυχημένη δοκιμαστική αερομαχία στις ΗΠΑ (video)

H πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έβαλε τεχνητή νοημοσύνη στο πιλοτήριο ενός μαχητικού αεροσκάφους. Όπως αποκάλυψε η Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) ένα jet ελεγχόμενο από AI αντιμετώπισε με επιτυχία άνθρωπο- πιλότο στο πλαίσιο μιας αερομαχίας το περασμένο έτος. Η σχετικοί πειραματισμοί της DARPA ξεκίνησαν το 2022, στο πλαίσιο της ανάπτυξης ενός συστήματος AI ικανού να πιλοτάρει αυτόνομα ένα μαχητικό αεροσκάφος, ακολουθώντας τους κανονισμούς ασφαλείας της πολεμικής αεροπορίας.

Η ενσωμάτωση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης σε στρατιωτικά αεροσκάφη αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη των αυτόνομων τεχνολογιών. Η επιτυχής "τοποθέτηση" από την DARPA ενός πιλότου AI στο αεροσκάφος X-62A και οι επακόλουθες δοκιμές αερομαχίας σηματοδοτούν μια ένα σημείο καμπής στην εκπαίδευση και τη στρατηγική της εναέριας μάχης. Η ικανότητα της AI να λειτουργεί χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών υπογραμμίζει την αξιοπιστία και τις δυνατότητες τέτοιων συστημάτων. Καθώς οι δοκιμές συνεχίζονται, τα διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτές είναι πιθανό να επηρεάσουν τη μελλοντική ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων σε διάφορες εφαρμογές.


Ενώ το δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης στην άμυνα εγείρει σημαντικά ηθικά και στρατηγικά ζητήματα, οι συνεχιζόμενες προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι τέτοια συστήματα μπορούν να ενισχύσουν τις αμυντικές δυνατότητες, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια και τον έλεγχο. Η πρόοδος σε αυτόν τον τομέα είναι απόδειξη για τις ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τον αυξανόμενο ρόλο της σε σύνθετα σενάρια λήψης αποφάσεων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*