Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Μπρος-δεν-πλέει

*
Μπορεί η Sony να είναι η νικήτρια της γενιάς και να έχει κάνει πολλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά κάποια πράγματα φαίνεται πως δεν αλλάζουν. Κάποια πράγματα δείχνουν να σκαλώνουν σε παλαιότερου τύπου φιλοσοφίες, που ίσως να πρέπει να εκλείψουν πλέον. Ο λόγος φυσικά για το χρυσό δισκοπότηρο του cross-play. Το οποίο η Sony επιμένει να αγνοεί, εκνευρίζοντας τους φίλους και πελάτες της. Μετά το Minecraft και το ARK: Survival Evolved, σειρά είχε το Fortnite. Το οποίο μάλιστα ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών όταν οι παίκτες συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να παίξουν σε άλλα format με τον λογαριασμό τους, επειδή τον είχαν χρησιμοποιήσει στην κονσόλα της Sony. Ο χαμός συνεχίζεται και η Sony χθες άφησε να δημιουργηθούν ελπίδες ότι προσπαθεί να βρει λύση στο όλο θέμα, αλλά το κακό έχει ήδη γίνει.

Εκεί που οι άμεσοι αντίπαλοί της τα έχουν βρει και προωθούν το cross-play ως δυνατό χαρτί των μηχανημάτων της, η Sony μένει έξω από το χορό, προτάσσοντας αστείες δικαιολογίες.


Προφανώς δεν φοβάται ότι το cross-play δεν είναι αρκετά ασφαλές για τους παίκτες (κάτι που είχε δηλώσει κάποια στιγμή για το Minecraft), εννοείται ότι υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που την κάνουν να διστάζει, σίγουρα πάντως μπορεί να ξεπεράσει τυχόν τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκαλεί το όλο εγχείρημα.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, η Sony πρέπει να βάλει μυαλό. Να βρει όντως μια ικανοποιητική λύση, όπως έταξε με τις πρόσφατες δηλώσεις της, να επιστρέψει στο “This is for the players” που τόσο τη βοήθησε σε αυτήν τη γενιά. Άλλωστε, δεν πρέπει να έχει παράπονο, τη στηρίξαμε όλοι μας και με το παραπάνω.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει τους πραγματικούς λόγους. Ίσως ούτε και η ίδια η Sony. Το σίγουρο είναι ότι με αυτήν τη στάση της δίνει περιθώρια στους αντιπάλους της για αρνητικά σχόλια, αν και -κακά τα ψέματα- δεν μπορούν να τη βλάψουν ουσιαστικά. Αυτοί που βλάπτονται είναι σίγουρα οι developers του εκάστοτε τίτλου που χάνουν μερίδα από ένα τεράστιο κοινό που θα διστάσει να αγοράσει το παιχνίδι τους, στην περίπτωση που οι φίλοι τους το απολαμβάνουν σε άλλο μηχάνημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις το πράγμα σοβαρεύει, εδώ θα ασκηθεί η αληθινή πίεση (αν και πολύ θα ήθελα να πιστέψω ότι η Sony θα υποκύψει στην κατακραυγή του κόσμου -ναι έχουμε δύναμη, αλλά μέχρι σε ένα σημείο-), εδώ θα κριθούν μελλοντικές ίσως συμφωνίες. Φυσικά οι developers δεν μπορούν να την αποκλείσουν. Η εγκατεστημένη βάση της είναι τεράστια και αυτό τη σώζει. Όμως θα μπορούσαν να βρουν τρόπους να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε αυτήν την πολιτική.

Μπορεί να μη χρειαστεί να γίνει τίποτα. Μπορεί σύντομα η Sony να βγει και να το σώσει, λέγοντας ότι θα ανοίξει το cross-play, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο μια πρωτοφανή εποχή ενότητας που ίσως σημάνει το τέλος του «ψυχρού πολέμου» των τελευταίων δεκαετιών. Μπορεί φυσικά να μην κάνει τίποτα και καθισμένη στις δάφνες της να απολαμβάνει τα κεκτημένα της γελώντας.

Για να δούμε τι θα δούμε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*