Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Dead Boy Detectives Review

*
Τι εντυπώσεις αφήνει η σειρά Dead Boy Detectives του Netflix; Διαβάστε το review του Μιχάλη Μαρκοδημητράκη!

Τι συμβαίνει όταν κάποιος πεθάνει και έχει αφήσει εκκρεμότητες;


Μα φυσικά γίνεται φάντασμα.

Όταν όμως τα φαντάσματα θέλουν βοήθεια για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της μεταθανάτιας ζωής τους, κάπου πρέπει να αποταθούν για βοήθεια. Κάπου εδώ μπαίνει ο λόγος ύπαρξης του Dead Boy Detectives, του γραφείου ιδιωτικών ερευνών από φαντάσματα για φαντάσματα. Μια δημιουργία του Neil Gaiman ο οποίος είναι και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, σε εκτέλεση Steve Yockey&Beth Schwartz. Οι επικεφαλής του project, με προϋπηρεσία σε δημοφιλείς σειρές (όπως το Supernatural, Arrow, Legends of Tomorrow μεταξύ άλλων) μας παραδίδουν μια σειρά που κινείται σαφώς μέσα στα όρια του νεανικού κοινού που στοχεύουν, χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις στη θεματολογία και το συναισθηματικό βάρος των εμπειριών των χαρακτήρων.

Με ρίζες στο σύμπαν του Sandman, το Dead Boy Detectives βρίσκει τους πρωταγωνιστές στα πρόσωπα δύο φαντασμάτων, ένα από τις αρχές του 20ου αιώνα (George Rexstrew) και ένα από τη δεκαετία του ’80 (Jayden Revri). Ενωμένοι από τον άδικο θάνατο τους στο οικοτροφείο που ζούσαν, οι δύο ετερόκλητοι συνεργάτες αναλαμβάνουν με τη βοήθεια μιας πρώην πελάτισσας τους με μαντικές ικανότητες (Kassius Nelson) να λύσουν μια περίεργη υπόθεση μακριά από τη βάση τους στο Λονδίνο, σε μια μικρή πόλη των ΗΠΑ.

Η επιλογή να μεταφερθεί η πλοκή της πρώτης σεζόν σε ένα περιβάλλον άγνωστο στους χαρακτήρες δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα και να δεθεί με τους έφηβους πρωταγωνιστές, καθώς και να μας εισάγει πιο ομαλά σε ένα κόσμο που είναι γεμάτος μαγικά πλάσματα με ατελείωτη λίμπιντο και υπαρξιακές ανησυχίες. Αιώνιοι έφηβοι.

Τα ειδικά εφέ στη σειρά καθώς και η επιλογή τοποθεσιών αποδίδουν εξαιρετικά ένα είδος τρόμου που έχει σαφείς επιρροές από τον Stephen King: μια πόλη γεμάτη μυστικά, χαρακτήρες με κίνητρα και παρελθόν που έρχεται να τους στοιχειώσει, και το υπερφυσικό στοιχείο που συμπληρώνει το παζλ αλλά δεν είναι η κύρια ατραξιόν κάθε επεισοδίου: σαν κάθε προϊόν που έχει την υπογραφή του Gaiman, η μαγεία και το υπερφυσικό είναι το μέσο για να πάρουν σάρκα και οστά ιστορίες ανθρώπων που συχνά θεωρούνται του «περιθωρίου». Χαρακτήρες που είναι θύματα bullying/revenge porn, θύματα εγκλημάτων μίσους λόγω φυλής/σεξουαλικότητας, επιζώντες/ωσες κακοποίησης, «φρικιά», καθώς και παρεξηγημένα «τέρατα» συνθέτουν ένα μωσαϊκό του «Αλλόκοτου» που θέλει να θέσει υπό ισχυρή αμφισβήτηση αυτό που ορίζουμε ως «κανονικό».

Αυτή η αφηγηματική ροή ίσως ξενίσει κάποιους θεατές, καθώς οι συγκρούσεις των χαρακτήρων συχνά εμφανίζονται με υπερβολικά δραματικά στοιχεία, τα οποία όμως έχουν τις αφηγηματικές τους βάσεις, αρκεί να υπάρχει μικρή υπομονή μέχρι την επίλυσή τους. Το κωμικό στοιχείο βρίσκεται σε ισορροπία με την περιπέτεια και τις αρκετά gory σκηνές, σε σημείο να μας προβληματίζει αν το Dead Boy Detectives ξέρει τι θέλει να είναι: μια εφηβική σειρά τρόμου ή μια πιο σύγχρονη, queer εκδοχή του Supernatural, στα χνάρια της Buffy.

Τέλος, οι συνδέσεις με το σύμπαν του Sandman είναι σαφείς, και θα αφήσουν τους οπαδούς του μνημειώδους έπους του Gaiman ευχαριστημένους. Με τον τόνο να είναι σαφώς διαφορετικός από την τηλεοπτική σειρά Sandman το Dead Boy Detectives είναι μια πρόταση για μερικές ευχάριστες βραδιές μέχρι να έρθει η δεύτερη σεζόν του πρωταγωνιστή του σύμπαντος αυτού, του αγαπημένου Gothic ήρωα Μορφέα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*