Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Justin Marks: "Δεν είναι αυτοσκοπός μια δεύτερη σεζόν για το Shogun"

*
Το “Shogun” ολοκληρώθηκε επίσημα αυτή την εβδομάδα, και παρά τη σύντομη διάρκειά του, η σειρά του FX θεωρείται ως μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές μετά το “Game of Thrones” του HBO. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, ωστόσο, μια δεύτερη σεζόν μπορεί να μην είναι στα χαρτιά.

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, ο συνδημιουργός και showrunner Justin Marks ρωτήθηκε για το αν θα μπορούσε να υπάρξει ή όχι δεύτερη σεζόν της σειράς. Ο Marks άφησε να εννοηθεί ότι θα ήταν έτοιμοι να το κάνουν αν μπορούσαν να σκεφτούν κάτι, αλλά εξέφρασε επίσης δισταγμό για το αν θα μπορούσαν να προχωρήσουν πέρα από τις ιδέες του αρχικού μυθιστορήματος.


«Δεν ξέρω. Λέω συνέχεια ότι είναι σαν να θέλουμε να αφήσουμε όλους να είναι στο ίδιο σημείο όσον αφορά το βιβλίο", δήλωσε ο Marks. «Και ελπίζουμε ότι τώρα το τηλεοπτικό κοινό και το κοινό του βιβλίου βρίσκονται σε συμφωνία όσον αφορά το τι είναι η ιστορία και πού επιλύεται. Νομίζω ότι αν είχαμε μια ιστορία, αν μπορούσαμε να βρούμε μια ιστορία, θα ήμασταν ανοιχτοί σε αυτό. Αλλά δεν νομίζω ότι κανείς θέλει ποτέ να πάει σε αχαρτογράφητα νερά. Και το θέμα είναι επιπλέον, αν ο κόσμος θέλει κάτι τέτοιο».

Το Shogun βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1975 του James Clavell και έχει ένα λίγο πολύ οριστικό τέλος, παρόμοιο με αυτό του βιβλίου. Όσον αφορά μια πιθανή 2η σεζόν, ο Marks δήλωσε ότι δεν ξέρει αν είναι δυνατόν να συνεχιστεί πέρα από αυτό που έχει γράψει ο Clavell.

«Αλλά το θέμα είναι επίσης, όχι να ξεπεράσουμε το βιβλίο, αλλά, πώς μπορείς να ακολουθήσεις τον οδικό χάρτη που έθεσε ο Clavell; Και δεν ξέρω αν είναι δυνατόν», δήλωσε ο Marks. «Ούτε εγώ ξέρω αν θα μπορούσε να το κάνει ο ίδιος ο Clavell. Πιθανότατα γι' αυτό προχώρησε και σε άλλα βιβλία, σωστά; Ήξερε τι είχε κάνει. Ναι, είναι δύσκολο».

Ο Marks εξέφρασε κάποιο ενδιαφέρον για κάποια άλλα μυθιστορήματα του Clavell, συγκεκριμένα για το Tai-Pan, το οποίο διαδραματίζεται στο Χονγκ Κονγκ το 1842. Ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει ότι η δημιουργία μιας σειράς ανθολογίας - παρόμοια με το Fargo του FX ή το American Horror Story - βασισμένη στα βιβλία του Clavell θα ήταν δύσκολη λόγω των εντελώς διαφορετικών τοποθεσιών και χρονικών πλαισίων.

«Αλλά είναι δύσκολο επειδή στο Fargo, εξακολουθείς να αφηγείσαι διαφορετικά νήματα του ίδιου τόπου, ενώ το The Asian Saga πηγαίνει παντού, για καλό λόγο. Οπότε είναι δύσκολο. Στην πραγματικότητα δεν χτίζεις την ίδια γλώσσα με τον ίδιο τρόπο». 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*